Kwaszonki wykorzystuje się w polskiej tradycyjnej kuchni od stuleci. Ostatnio jednakże raz za razem wymienia się też ogromne własności zdrowotne soków z kiszonych warzyw, zwłaszcza…
Więcej Zdrowa żywność – o sokach z kiszonej kapusty i kiszonego burakaŻywność
Chrupkie i zdrowe przekąski – o popularnych domowych kiszonkach
Warzywa kiszone są tak silnie związane z polską kuchnią, że sądzimy, iż jest to głównie słowiański specjał, nieczęsto spotykany w innych częściach świata. Tymczasem domowe…
Więcej Chrupkie i zdrowe przekąski – o popularnych domowych kiszonkachKapusta kiszona – dlaczego warto ją jeść?
Charakterystyczny smak białej kwaszonej kapusty jest bezsprzecznie cząstką polskiej kuchni. Jest ona składnikiem szeregu dań i każdy Polak bardzo często kładzie ją na swoim talerzu.…
Więcej Kapusta kiszona – dlaczego warto ją jeść?Barszcz czerwony – gotuj go na zakwasie z buraków
Nie jest prawdą, iż barszcz czerwony to potrawa wyłącznie świąteczna, którą jemy na ogół w czasie Wigilii lub ważnych rodzinnych zabaw. Tam, gdzie tradycja jedzenia…
Więcej Barszcz czerwony – gotuj go na zakwasie z burakówCiekawe zajęcia dla maluchów – kurs gotowania dla dzieci
Dzieci uwielbiają asystować nam w gotowaniu – wybierać i przynosić składniki bądź dekorować ciasta. Chciałabyś rozwijać zapał kulinarny Twojej pociechy? Zapisz je na warsztaty kulinarne…
Więcej Ciekawe zajęcia dla maluchów – kurs gotowania dla dzieci